Activităti indoor

Jocuri de cabană

În fiecare seară vă putem pune la dispoziție și de ce nu, să vă provocăm la o serie de jocuri de cabană antrenante și prin care veți avea posibilitatea de a vă face noi prieteni din cadrul oaspeților pensiunii. Dispunem de o mulțime de jocuri. Provocați-ne!

Jocurile pe care le găsiți la noi sau pe care le putem juca împreună sunt:

  • Rummy
  • Șah / Table
  • Cărți
  • Lupul ( un fel de joc al casei – chit că este un joc consacrat). Minim 7-8 jucători
  • Jungle Speed – Maxim 5 jucători
  • Mima
  • Baba Oarbă

Periodic organizăm diferite seri de board game cu o serie de alte jocuri. Ne-am bucura să ne provocați și să planificăm împreună aceste seri.

Preț: aceste jocuri sunt puse la dispoziție gratis, iar serile de board game-uri se organizează gratis. Se achită individual doar eventuala consumație.


Activități outdoor

Tir cu arcul

În grădină avem amenajat un spațiu pentru tir cu arcul, unde puteți încerca faimoasele arcuri mongole. Activitatea este recomandată pentru adulți respectiv copii peste 10 ani. Tirul cu arcul se face la ținte statice și presupune respectarea cu strictețe a regulilor acestui sport.

Activitatea se desfășoară doar după instructajul făcut de către personalul nostru și sub supravegherea acestuia. Această activitate poate fi periculoasă, putând provoca rănirea persoanelor în cazul în care arcurile nu sunt mânuite cu atenție.

Reguli generale:

  • Nici un participant nu va sta după linia de tragere
  • Nu se îndreaptă arcul sub nici o formă spre nici un participant
  • Nu se trage în direcția nici unei persoane
  • Nu se recuperează nici o săgeată până nu se trag toate săgețile și până nu sunt puse arcurile jos
  • Se respectă toate indicațiile instructorilor.

Preț: 25 lei / pers / arc / oră


Cățărare la panou

Tot în grădină aveți posibilitatea de a vă cățăra la panou. Activitatea este recomandată adulților începători sau copiilor. Cățărarea la panou se practică doar cu acordul personalului calificat, cu asigurare și echipament de protecție.

Cățărarea la panou este un sport de anduranță, care necesită efort și o oarecare tehnică. Acest sport se practică doar asigurat, cu echipament de cățărare și cu cască. Pe lungimea panoului se pot alege diferite trasee de dificultăți variate. Scopul final este cățărarea în siguranță până la ultima priză.

Preț: gratis pentru oaspeții pensiunii cu rezervarea timpului în prealabil  sau 25 lei / pers / oră pentru turiștii din exterior.


Tenis de masă și fussball

Ca activitate outdoor aveți la dispoziție o masă de tenis și una de fussball. Periodic organizăm campionate între oaspeții aflați în vacanță.

Paletele și mingile pentru tenis respectiv mingile pentru masa de fussball se găsesc la personalul hanului. Accesul la aceste spații este liber și la discreția oaspeților.
În cazul în care se dorește organizarea unui campionat, vă rugăm să anunțați personalul hanului. Câștigătorii vor fi recompensați.


Trekking

Relieful zonei este unul blând, cu dealuri și păduri de foioase. Avem diferite trasee de drumeție care pot fi parcurse de către iubitorii de mișcare. În păduri aveți ocazia să întâlniți adesea animale sălbatice precum căprioare, vulpi, iepuri sau altele. De pe culmile din împrejurimi  veți putea admira frumoasele sate săsești din zonă.

Traseele din jurul Baznei sunt ușoare sau medii ca dificultate. Pentru orice traseu de traking este recomandat să aveți încălțăminte sport ( adidas sau ghete) și îmbrăcăminte adecvată.
Traseele sunt  pe dealuri sau prin pădurile din jur, o parte din ele nefiind marcate sau fiind doar parțial marcate. În schimb, ele sunt  destul de intuitive  și vă pot duce în locuri deosebite, de unde puteți avea o belvedere asupra satului sau prin pădurile din împrejurimi unde vă puteți relaxa.
Am selectat câteva trasee mai deosebite pentru oaspeții noștri pe care le găsiți aici.
Pentru orice informații despre trasee vă rugăm a vă adresa personalului din han. În același timp, vă rugăm să ne anunțați dacă plecați pe unul dintre aceste trasee, pentru a ști în ce zonă vă aflați în caz de necesitate.
Maya, câinele nostru, este întodeauna bucuroasă să însoțească turiștii în plimbările lor. Daca vă face plăcere puteți să o luați cu dumneavoastră. În anumite zone s-ar putea să dati de stâne unde sunt și câini. În principiu aceștia nu sunt periculoși, dar este strict necesar să avertizați ciobanii și să vă anunțați prezența.


Biking

Dacă nu doriți să mergeți pe jos și vreți să parcurgeți mai mulți km sau efectiv iubiți bicicleta, avem pregătite pentru oaspeții noștri hărți si propuneri de trasee de diferite grade de dificultate.  Astfel, puteti parcurge trasee de șosea și să vizitați cetățile săsești din zonă sau să faceți același lucru pe trasee de moutainbike. Cu siguranță diversitatea traseelor va fi pe placul dumneavoastră.

În Bazna există posibilitatea închirierii de biciclete atât electrice cât și clasice. În același timp ne bucuram de fiecare oaspete care vine cu bicicleta proprie și dorește să pedaleze în zonă. În jurul localității există câteva trasee deosebite  atât pe asfalt cât si de moutainbike, care vă vor purta prin locuri deosebite. Pentru informații suplimentare despre trasee și echipament vă rugam a vă adresa personalului. Câteva dintre traseele din zonă le puteți vedea și aici. În același timp vă rugăm să ne anunțați dacă plecați pe unul dintre aceste trasee, pentru a ști în ce zonă vă aflați în caz de necesitate.


Activități de teambuilding outdoor

Pentru grupuri putem organiza o serie de activități de teambuilding outdoor gen treasure hunt, urban quest, sau multe alte astfel de jocuri. În același timp organizăm tabere de inițiere în tehnici de supraviețuire adaptabile atât pentru copii cât și pentru adulți.

Detaliile despre astfel de activități se stabilesc cu fiecare grup în parte, prețurile fiind în funcție de mărimea grupului și de complexitatea activității. Programarea acestor activități se face fie la rezervare fie cu minim 24 de ore înainte de activitate.


Descoperă viața la țară

În cadrul pensiunii putem organiza diferite activități legate de animalele de casă pe care le avem. Copii vor fi fericiți să le cunoască mai îndeaproape, să se împrietenească cu ele și să le cunoască obiceiurile. Maya, ciobănescul nostru mioritic vă poate însoți pe orice traseu de traking.

Copiii, în principiu, au acces oricând la animalele din pensiune. Pot solicita să participle la hrănitul acestora, la diverse alte activități legate de ele. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem copii iubitori de animale și că vă face plăcere să vă trezească cocoșul nostru și nu o sirenă, un tramvai…


Foc de tabără, petreceri

Pentru grupuri putem organiza petreceri în grădină cu foc de tabără și cu diverse elemente inedite, cum ar fi o frigăruie uriașă sau un ceaun cu arome ademenitoare. Atmosfera unui foc de tabără alături de prieteni, însoțită de cântece și voie bună este  întotdeauna de neuitat.

Pentru a vă putea organiza astfel de activități trebuie să ne aduceți la cunoștință  această dorință  la momentul rezervării  sau cel putin cu 24 de ore înaintea evenimentului. Meniul pentru cină cu foc de tabără se discută de la grup la grup, prețul fiind in funcție de meniu.

Preț foc de tabără: 150 lei / foc / grup


Plimbări cu căruța

Grupurile de minim 6 persoane se pot înscrie la plimbări cu căruța în sat sau în împrejurimi.

Pentru astfel de plimbări este nevoie de o rezervare cu minim 24 de ore în prealabil. Plimbarea se face cu căruța țărănească, pe un traseu prestabilit.
Această plimbare este interzisă femeilor însărcinate. În același timp este interzis a se incita căruțașul la diferite competiții, existând riscul de accidente.

Preț: 150 lei / căruță / plimbare ( 6 persoane)


Prânz sau cină haiducească

Pentru grupuri de minim 6 persoane se pot organiza prânzuri sau cine haiducești pe deal, în apropierea pădurii. Transportul până acolo se face cu căruța pe un traseu pitoresc.

Activitatea este una deosebită, îndrăgita de turiști,putând combina o masa in aer liber cu o plimbare în împrejurimi. Meniul este tradițional și se face la ceaun. Durata acestei activități este între 3 și 4 ore, funcție de cât de mult doresc oaspetii nostri să zăbovească.

Preț: începând de la 55 lei / pers ( minim 6 persoane)


Tratament și Spa

Toți oaspeții noștri pot opta pentru un sejur de tratament sau de relaxare, tratamentul efectuându-se în cadrul Complexului Expro, unde se vor găsi cele mai bune terapii medicale. Rezervările pentru serviciile de tratament pot fi făcute direct de către noi. De asemenea, vă putem da anumite indicații legate de tratament, de perioadele recomandate pentru acesta.

Tratamentul din cadrul complexului se face de luni până vineri inclusiv. Sâmbătă și duminică este deschisă doar piscina cu apă sărată, iar vara și piscinele de înot de afară, prețurile fiind mai mari decât în cursul săptămânii.
Indicațiile și contraindicațiile tratamentului la Bazna sunt:

1. Afecțiuni ale aparatului locomotor

  •  Reumatism – toate formele (inflamatoriu și degenerativ)
  •  Coxartroze, Gonartroze, alte Artroze, Miogeloze, Tendinoze, Peniculoze, Fibrozite.
  •  Spondilite și Spondiloze de toate felurile
  •  Periatrite scapulo-humerale
  •  Gută și Reumatism Gutos
  •  Stări post chirurgicalo-ortopedice
  •  Stări post Traumatisme


2. Afecțiuni Ginecologice

  • Metroanexite cronice și subacute, Sterilitate


3. Afecțiuni Otolaringolorice

  • Rinofaringite cronice atrofice și ozenoase, Laringite cronice atrofice


4. Afecțiuni Endocrine

  • Hipotiroidie benignă și Mixedem (ca adjuvant după tratament medicamentos substitutiv)

5. Afecțiuni cauzate de stres

  • Nevroze, etc.


NU SE FACE TRATAMENT (ESTE CONTRAINDICAT TRATAMENTUL)

  • În boli acute sau cronice (în perioada de exacerbare acută, ex.reumatismul acut)
  • În bolile infecțioase în perioada de contagiozitate (până la terminarea izolării obligatorii)
  • În tumorile maligne (indiferent de formă, sediu sau stadiu)
  • Limfoame, leucemii
  • În hemoragiile repetate și abundente de orice natură
  • În sarcina  normală și patologică  în orice lună
  • În epilepsie și stările comițiale
  • În psihopatiile cu tulburări de comportament
  • În alcoolismul cronic (cu tulburări neuropsihice și toxicomanii)
  • În tuberculoză (inclusiv în localizări extrapulmonare osoase și genitale)
  • În boli cardio-vasculare grave (decompensate)
  • În hipertensiunea arterială de peste 180cm Hg
  • În boli renale grave
  • În boli respiratorii grave
  • În diabetul zaharat dezechilibrat
  • La bolnavii care nu se pot autoservii
  • În ateroscleroză  înaintată
  • În toate bolile venerice (Gonoree, Sifilis)
  • La purtătorii de germeni patogeni (Streptocop, Hemolitic)
  • În stările casectice (indiferent de cauza care le-a produs)
  • În anemia pernicioasă acută
  • În poliglobulie
  • În amiloidoză

În ceea ce privește masajul,  există posibilitatea de beneficia de masaj direct in pensiune, existând maseuri care oferă  acest serviciu. Pentru aceasta trebuie să ne anunțații la rezervare sau cel puțin cu 24 de ore înainte.

Prețuri: acestea diferă în funcție de tipul de proceduri.


Vizită în împrejurimi

Oaspeții noștri pot vizita în stațiune Biserica Evanghelică, cu o vechime de peste 500 de ani unde le putem facilita accesul, sau bisericile săsești din satele învecinate.

Pe o rază de 50 de km se găsesc o sumedenie de obiective turistice importante, precum Mediașul - un oraș masonic, Biertan și Valea Viilor, unde bisericile sunt înscrise în catalogul monumentelor UNESCO, Sighișoara, multe alte biserici fortificate. Toate acestea pot fi vizitate fie cu mașina, fie cu bicicleta. La fel de ușor se poate ajunge și la Sibiu, Târgu Mureș sau Cluj.




google Reviews Booking Reviews
S.C.TURISM BAZNA S.R.L. CUI: 16523987 Nr.Reg.Com: J32/924/16.06.2004 Adresa: Comuna Bazna nr. 237, jud. Sibiu, ROMANIA Cont: RO96RNCB4220000353440001 BCR MEDIAS Director: Adela POSEA Tel/Fax: 0040269839681