Tel/Fax: 0040269839681Trasee de bicicleta

Pe asfalt

Turul stațiunii

Bassen Pension – stațiunea veche – parcul stațiunii – băile de nămol (vechi) – schitul Bazna – Biserica Evanghelică – Moara – Biserica ortodoxă – întoarcere pe drumul principal

Nr km: 2,5

Dificultate: ușor

Obiective turistice: stațiunea veche, parcul, schitul Bazna, Biserica Evanghelică, Biserica Ortodoxă

Bazna – Boian și retur

Bassen Pension – centru stațiunii (se urmărește indicatorul cu Boian) – Boian – retur pe același drum.

Nr km: 10

Dificultate: ușor

Obiective turistice: Biserica evanghelică Bazna, Biserica Evanghelică Boian

Bazna – Velț și retur

Bassen Pension – centrul stațiunii (se urmărește indicatorul cu Mediaș) – se iese din localitate iar cca 2 km de localitate se urmărește indicatorul la stânga cu Velț – Velț – retur pe același drum.

Nr km: 12

Dificultate: ușor

Obiective turistice: Biserica evanghelică Bazna, ruinele Bisericii Evanghelice Velț

Bazna – Boian – Cetatea de Baltă

Bassen Pension – centru stațiunii (se urmărește indicatorul cu Boian) – Boian – se urmărește indicatorul cu Cetatea de Baltă – se continuă drumul în afara localității pe macadam până la limita de județ de unde acesta este din nou asfaltat – Cetatea de Baltă – se continuă drumul în dreapta (spre castel) – retur pe același drum.

Teren: asfalt și macadam

Nr km: 29

Dificultate: medie

Harta Traseu

Obiective turistice: Biserica evalghelică Bazna, Biserica evanghelică Boian, Castelul Bethlem (Cetatea de Baltă – se vizitează doar pe exterior)

Mountain bike

Turul bisericilor fortificate Bazna, Boian, Velț

Descriere traseu:

Bassen Pension – se pornește la dreapta, la ieșirea din pensiune și se urmărește marcajul cu punct alb. Se iese din stațiune și se continuă pe macadam (drum forestier) prin pădure până în culmea dealului de unde se coboară către valea Rorii. La intersecția cu drumul ce merge în valea Rorii se face stânga iar apoi la Barajul de apă de face dreapta. Se continuă drumul prin pășunat până în Boian. Se traversează Boianul și se iese pe asfalt în direcția Bazna. La iesirea din sat (la fermă) se părăsește asfaltul și se face la stânga, urmărind marcajul. Se ajunge în pășunat unde se continuă la dreapta spre Velț. Se ajunge în livada de deasupra satului de unde se coboară în sat. De aici drumul de retur este pe asfalt în direcția Mediaș, iar apoi  la intersecția cu drumul principal se continuă în direcția Bazna.

Teren: macadam, drum forestier, asfalt

Marcaj: punct alb

Nr km: 26

Dificultate: medie

Harta Traseu

Obiective Turistice: Biserica evanghelică Bazna, Biserica evanghelică Boian, ruinele bisericii evanghelice Velț, 3 sate tradiționale săsești, gospodării tradiționale

Bazna – Mediaș – retur

Descriere Traseu:

Bassen Pension – traseul pornește spre Complexul Expro iar înainte de intrarea acestuia continuă în pădure pe lângă 2 rezervoare de beton. Prima parte este un urcuș susținut până în culmea dealului unde traseul face la stânga. Marcajul este vizibil pe această porțiune. Imediat după aceea traseul începe să coboare spre Mediaș prin pădure trecând prin câteva locuri frumoase. Traseul iese în Mediaș în zona de intrare dinspre Blăjel. De aici se poate continua spre Mediaș și vizita cetatea și toată zona medievală sau se poate întoarce pe asfalt spre Blăjel – Bazna.

Teren: potecă, drum forestier, asfalt

Marcaj: MMM (de la maratonul medieval Mediaș sau de la semnul unei biserici fortificate)- trebuie atenție pe traseu pentru marcaj.

Nr. Km: 28

Dificultate: mediu/dificil

Harta Traseu

Obiective turistice: Mediaș cu întreaga zonă medievală și fortificată, Turnul Trompeților.

Bazna - Culmea Chiciura (598m) – Bazna

Descriere Traseu:

Bassen Pension – traseul pornește spre stațiunea veche și urmărește marcajul punct alb (turul bisericilor fortificate), continuă prin pădure până în zona de pășune. De aici nu se mai continuă traseul bisericilor fortificate, ci cum se trece podețul în pășunat se face la stânga spre culmea Chiciura. Urcușul e destul de anevoios, uneori fiind nevoie să se meargă pe lângă bicicletă. Se ajunge în culme unde se face la stânga (se observă marcajul cu o biserică fortificată galbenă). Se continuă aceest drum pe poteca de culme până se intersectează cu traseul MMM (marathon medieval Mediaș) când se face iar la stânga și se coboară pe acest traseu înapoi în Bazna.

Traseu: drum forestier, potecă

Marcaj: punct alb, biserica galbenă, MMM

Nr km: 10

Dificultate: mediu/dificil

Harta Traseu

Colinele Transilvaniei

O serie de trasee de biciclete au fost marcate de catre colegii de la Mioritics iar harta pe care au realziat-o o gasiti aici.

O mare parte din aceste trasee pot fi accesate din Bazna.