Din bunătățile casei

Ciorbă a la Bassen Pension
Este ciorba casei, plină de legume și de savoare. Poate fi făcută în variantă vegetariană, care să conțină doar legume, dar și în cea non-vegetariană, cu bucățele delicate de carne de pui, dreasă cu smântână și ou. Este o ciorbă ușoară, care vă va sătura și care vă va da confortul unei zile frumoase. Cu siguranta veți  cere încă o porție.
Preț: 15 lei / porție

Ciolan săsesc
Una dintre piesele de rezistență ale bucătăriei noastre, este un preparat pentru drumuri lungi și pentru oameni pofticioși. Porția este pentru 2 persoane și constă dintr-un gustos ciolan de porc, ținut în baiț cu cel puțin 12 ore înainte de a fi servit, fragezit în bere și vin. Fiert la foc mic timp de ore bune,  iar apoi dat la cuptor. Se servește cu garnitură de varză călită și fasole, împreună cu murături asortate din butoaiele proprii. Nu trebuie ratat pe durata unui sejur în hanul nostru. Se solicită cu minim 24 de ore înainte, prepararea acestuia fiind de durată.
Preț: 45 lei / porție ( pentru 2 persoane)

Zacuscă
În fiecare toamnă pregătim pentru iarnă și pentru restul anului tradiționala noastră zacuscă. Aceasta a devenit celebră atât printre prieteni cât si printre oaspeți datorită rețetei proprii și gustului deosebit, inconfundabil. O puteți găsi în fiecare dimineață la micul dejun, unde cu siguranță vă va încânta. Deși pregătim anual cca 300 de borcane de zacuscă ( de la an la an tot mai multe), nu ne ajunge de la un an la altul.
Pentru cei care doresc să își ia acasă, avem borcane de 800 g la prețul de 20 lei / borcan.

Plăcintă cu mere
Considerăm că este una dintre cele mai bune plăcinte din casă. Preparată în stil ardelenesc, cu multe mere și scorțișoară, este imposibil să nu vă facă plăcere să o încercați și să mai doriți. Merele sunt din grădina proprie.

Cremă de mere
Un desert oarecum mai rafinat, având la bază tot merele noastre, este preferat în zilele călduroase, acesta servindu-se rece.

Plăcinta cu rabarbar
Ca desert de sezon, este o curiozitate a casei și a zonei, mulți dintre oaspeții noștri necunoscând această plantă, confundând-o uneori cu un brusture. Gustul acrișor e binevenit în zilele călduroase, fiind o nouă experiență în planul deserturilor.

Dulcețurile
La noi în cămară puteți găsi diferite feluri de dulcețuri cum ar fi: dulceața de căpșuni, caise, afine, prune, vișine, iar de la moment la moment puteți avea norocul să găsiți și altele mai speciale cum ar fi dulceață de cireșe negre, de gogonele, de ceapă. Toate acestea le puteți savura la micul dejun sau  puteți lua și pentru acasă.
Pentru cei care doresc să își ia acasă, avem borcane de 400 g la prețul de 13 lei sau de 800 g la prețul de 20 lei.



google Reviews Booking Reviews
S.C.TURISM BAZNA S.R.L. CUI: 16523987 Nr.Reg.Com: J32/924/16.06.2004 Adresa: Comuna Bazna nr. 237, jud. Sibiu, ROMANIA Cont: RO96RNCB4220000353440001 BCR MEDIAS Director: Adela POSEA Tel/Fax: 0040269839681